Шта нудимо

Организујемо:

1. Уводно једночасовно предавање на тему: Васпитањем без казне и без награде до смањења насиља у породици, школи и друштву.

2. Семинаре за групе породица (мама, тата, деца).

3. Едукацију појединачних породица.

УВОДНО  ПРЕДАВАЊЕ на тему “Васпитањем без казне и без награде до смањења насиља у породици, вртићу и школи”, намењено је наставницима, родитељима и ученицима, који могу одлучити, да се сарадња настави у виду  предавања за родитеље, по разредима или за родитеље и децу кроз појединачна одељења или вртићке групе.

Уводно предавање, на тему: “Бит(ка) Љубави“ је  намењено  ученицима трећих и четвртих разреда средњих школа и студентима. За ове две циљне групе није потребно присуство родитеља, јер су ово одрасли људи, који могу сами донети одлуку о промени свога понашања, као последици плишаног васпитања.

Ако се предавање одржава ван места боравка аутора или сарадника, организатор је дужан да  им плати путне трошкове и обезбеди смештај за две особе. Предавачи могу остати у једном граду и неколико дана, како би покрили што више институција, за кратко време. Организатори могу поделити трошкове.

СЕМИНАРИ ЗА ПОРОДИЦЕ,  РАДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ДРУГЕ

Семинар, осим теоријског дела, нуди и конкретну практичну примену принципа Изворног васпитања.

Семинари су намењени целој примарној породици, радника, службеника, професора…,трају минимално 3 сата у простору, који обезбеђује организатор. Воде га два предавача – посебно едуковани за семинаре. Организатор је дужан,  да обезбеди смештај,  плати путне трешкове, уколико предавачи живе ван места одржавања семинара, унапред сакупи новац од породица, које присуствују семинару или као организација плати семинар својим радницима. Новац се уплаћује на рачун Агенције.

Групу може чинити минимално 10 породица (мама, тата, деца). Најефикаснији рад је са породицама једног одељења, једне вртићке групе. Цена семинара је 6000 рсд, по сату и дели се по броју присутних породица, а не по броју присутних чланова породице.

ЕДУKАЦИЈА ПОЈЕДИНАЧНИХ ПОРОДИЦА

Понеке породице имају великих проблема са својом децом или у самом браку. Њима није довољан семинар јер они желе брзо и ефикасно да реше своје породичне и брачне проблеме. Таквим породицама Агенција нуди едукацију која се одржава у простору Агенције,  у Београду или у простору сарадника – едукатора, у одређеном граду. Цена сата едукације је 2000 рсд, а едукација траје између два и три сата. У прве две недеље родитељи осећају потребу за консултацијама, те се оне обављају путем мејла (porodicnibukvar@gmail.com). Пожељна је контрола успешности примене овог знања и она се обавља по истеку месец дана, од првог сусрета, са едукатором. Могуће су и чешће контроле, на инсистирање родитеља. Kонтрола траје  сат времена, по цени сата-2000 рсд

ЕДУКАЦИЈА ПОЈЕДИНАЧНИХ ПОРОДИЦА СКАЈПОМ

Постоји могућност едукације појединачних породица, које живе у иностранству  и разумеју српски језик. Едукација се обавља преко Skype (Skaype ID: Milica Novkovic). Цена сата је 20 евра у динарској противвредности. Уплаћује се на девизни рачун Агенције. Едукације скајпом су могуће и са породицама које живе у Србији, а из одређених разлога не могу да дођу у Агенцију.

ЕДУKАЦИЈА БРАЧНИХ ПАРОВА, ПАРОВА ПРЕД БРАКОМ, КАО И МЛАДИХ ЉУДИ-ПОЈЕДИНАЧНО

Искуство ми казује да је успешност примене принципа изворног васпитања у породици, у директној вези са брачним односима родитеља. Уколико односи између оца и мајке нису усклађени, тада родитељи неће бити довољно заинтересовани за напредак целе породице. Из тог разлога нудимо едукацију родитељима када су већ нарушени брачни односи. Проблеми најчешће настају када се уоче велики проблеми у васпитању деце. Едукација је преко потребна и паровима који су се већ развели, а имају децу, коју ваља правилно васпитавати и у новим условима. Едукација је посебно корисна за младе парове пред браком, јер ће научити како да примене изворно у својим односима и како да васпитавају децу, када деца дођу на свет.

Пожељно је да млади људи, пунолетни, који тренутно немају  вољену особу или имају проблем у односима са породицом, школом, на радном месту…,такође добију знање изворног васпитања, васпитања без награђивања и без кажњавања. Цена сата је 2000 рсд.

Заказивање се врши на телефон +381 691659931 и преко сајта: www.porodicnibukvar.org