Покрените се јер ви чините друштво

fb-share-icon20
Све три књиге посвећене су људима који се определе за изворну породицу, за Љубав, без које човечанство не може даље. Ове књиге ће вам дати знање како да се вратите себи, своме Извору, на којем је све већ дато: Љубав, Доброта, Истина, Дубока свесност, Слобода и Бог.

Данас је угрожен сам опстанак породице, каквом је познаје традиционалан, и човек полуплишане свести. Постојеће породице инстинктивно осећају да њихов крај значи и крај човека на планети. Отуда вапај, питања и потрага за кривцем. Породица налази кривца у друштву, у његовим институцијама. „Неки други су криви за наше пропадање“, кукају традиционалне и полуплишане породице. Не могу да схвате да је породица старија од сваке друштвене институције, да је она родила, одљуљала, прихватила плишано васпитање, одгајала, васпитала, како јој је нови светски поредак предложио и на крају, послала своја чеда, да креирају друштво, по мери своје плишане свести.

Како породица сеје, тако и жање. Погледамо ли савремено друштво, свет, не можемо се похвалити да смо га уредили по мери Човека изворне свести. Много је страха, беса, похлепе, зависти, пакости, осећања кривице, насиља, болести, загађене природе, а љубави, доброте, психо-физичког здравља, изворне интелигенције има само у траговима. Много је насиља, мало или нимало Љубави. Свако у другом види кривца, нико да се досети да одбаци и штап и шаргарепу у васпитању и да каже: „Нико није крив, криви су плишани васпитни модели и њих ваља одбацити.“

Дете има природну потребу за изворном породицом. Изворну породицу не може успешно заменити ни једна друштвена институција, ни један облик модерне породице, попут истополних заједница, комуна или смештање деце у нове породице, за шта се многи данас залажу. На срећу, изворна породица ће настајати, упркос свему што се дешава.

Волели бисте свет без рата, без дроге, без тешких болести, без глади, без насиља?! Да ли ћете створити такав свет зависи од вас. Овог трена одреците се дресуре своје деце, штапом и шаргарепом и крените да градите изворну породицу. Не чекајте да вам друштво то одобри. Покрените се јер ви чините друштво.

проф. Милица Новковић

fb-share-icon20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *