Позивамо вас да нам се придружите раду Изворне школе

fb-share-icon20

Уколико је ваше дете предшколског узраста или узраста млађег основца,

позивамо вас да нам се придружите раду Изворне школе,

базиране на принципима Изворног васпитања Милице Новковић

За предшколце

Олакшајте свом детету полазак у школу и припремите га на прави начин за овај не мали догађај у животу једног детета и целе његове породице.

Доведите га на едукативно – стваралачки рад за предшколце  и млађе основце у Изворној школи, а ми ћемо радити са циљем:

– социјализације 

– јачања самопоуздања

– правилног развоја говора

– фокусирања пажње

– развоја моторике кроз ликовно-уметничке радионице

– припреме за почетно писање и читање

– развијања предчиталачких вештина

За ђаке-прваке

Уколико имате дете које није савладало  вештину читања и писања или мислите да редовна школска настава није дала очекиван резултат у том смислу да ваше дете :

–  не препознаје слова

–  чита “напамет”

–  не зна шта је прочитало, јер има проблем неразумевања прочитаног

– “гута” или пермутује редослед слова при писању речи

– генерално није заинтересовано за учење 

Позивамо  вас да нам се придружите, да се упознамо, дружимо, све горе наведено ефикасно коригујемо, те да наставимо заједно да стичемо нова знања.

Основни принципи Изворне школе

Основни принципи рада Изворне школе су да се сваком детету приступа индивидуално, сходно његовим потребама и нивоу донетог предзнања. Рад на задацима је добровољан, усмерен на самосталан рад детета, а напредак брзо и лако уочљив.

Основни циљ оваквог процеса рада са децом јесте буђење аутентичне, изворне Унутрашње мотивације за учењем код детета, која је неопходан фактор за постизање крајњег циља Изворне школе – увођење ученика у процес самообразовања.

Такво дете самостално, са лакоћом и радошћу, усваја знања из свих области. Да би то било могуће, исправно читање је кључна и неопходна вештина, која представља услов сваког даљег напретка и  успеха.

Ко су наши наставници

У раду Изворне школе учествују врхунски наставници и педагози, са дугогодишњим искуством у раду са децом по принципима Изворне школе, који знају како дете увести у процес самообразовања, кроз буђење Унутрашње мотивације за радом и учењем.

Обуку почетног читања и писања води професор разредне наставе, учитељица Татјана Бабић,  са дугогодишњим искуством у примени методе глобалног учења у раду са децом.

Рад са децом на јачању и развијању графо-моторичких вештина кроз коришћење уметничких дисциплина као што су цртање, сликање и вајање спроводи Весна Антонић, ликовни педагог, мастер керамике и васпитач, са дугогодишњим искуством у раду са децом.

Добро нам дошли!

За све додатне информације, контактирајте нас на имејл адресу izvornaporodica@gmail.com

 

 

fb-share-icon20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *