ОНА И ОН ДАНАС

fb-share-icon20

****
Такви, какви су данас представљени у виртуелном свету, он и она постају узори милионима деце, којима трасирају лош пут. Указују им на пречице до “славе”, до богатства, до “леба без мотике”. А ни они, ни млади имитатори, не знају да пречице има за све, осим за Љубав и Радост, због којих су и дошли на овај свет.

Пречицом је пут широк, а онда нагло сужење у слепу улицу. Пут Љубави је узана стаза, стрма, али једина која доноси одговор на питање: “Шта сам, ко сам, шта могу бити и учинити за добро своје, своје породице и света у којем сам се обрео?” Када први пут поставе себи ова питања, постидеће се, спознавши да су сву своју виталну, животну силу преточили у секс, у функцији блуда “лаког” зарађивања и заустављања духовног раста. А витална сила је све: рад, учење, самоспознаја кроз уметност, науку, лепоту, самореализација кроз срећан брак, породицу, кроз посао који волимо, самоостварење у свим сегментима живота, кроз Радост и Љубав, на добро свих.

Нажалост, целокупну виталну силу претворили су у секс, насиље и потрагу за лагодним, богатим животом. Цену блуда ће платити и већ је плаћају. Ум опседнут сексом без љубави, тражи нову, јачу, и свежију драж. Мозак има своја ограничења и у једном тренутку ни једна драж неће бити довољна да покрене тело на секс, у функцији пражњења напетости.

Девојке, жене, генерације плишане свести, поучене виртуелним лажима, мамиће мушки свет и онда када они више неће моћи да реагују на те гомиле фино упакованих тела.

одломак из књига “Бит(ка) Љубави”

fb-share-icon20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *