Održana je promocija knjige Milice Novković „Izvorna škola”

fb-share-icon20
U četvrtak 23. juna, u prostoru Kolarčeve narodne zadužbine, održana je promocija knjige Milice Novković „Izvorna škola”. Ova posthumno objavljena knjiga predstavlja delo koje u potpunosti zaokružuje intelektualnu zaostavštinu Milice Novković, u formi trilogije knjiga „Porodični bukvar“, „Bit(ka) Ljubavi“ i „Izvorna škola“.
 
Promocija je održana u formi razgovora o knjizi, kojem je prisustvovalo više od 50 zainteresovanih građana. Skup je otvorio Dragan Novković, koji se ispred Fondacije „Milica Novković – Izvorno vaspitanje“, koja je izdavač ove knjige, obratio publici, nakon čega su sadržaj knjige „Izvorna škola“, kao i sadržaj i značaj ukupnog dela Milice Novković okupljenima približili njeni dugogodišnji saradnici: Sandra Reljić (defektolog), Aleksandra Franko (pedagog), Tatjana Babić (profesor razredne nastave), Ivica Kuzmanović (urednik časopisa Blagodarje) i Ivan Jušković – Hrast (inženjer i osnivač Družine Hrasta).
 
U svojim obraćanjima, govornici su na jasan i slikovit način prisutnima približili sadržaj knjige „Izvorna škola“, koja je pisana sa ciljem da najširoj publici ukaže na aktuelne probleme savremenog školstva i porodice, kao i na konkretne načine rešavanja tih problema.
 
Britkim, prepoznatljivim stilom, Milica beskompromisno secira našu pojavnost, ukazujući na uzroke problema kojima svi svedočimo i kojih smo svi danas duboko i bolno svesni, istovremeno nudeći konkretna i efikasna rešenja za rešavanje nagomilanih problema u kojima se današnja škola i porodica nalaze.
 
Objavljivanje ove knjige je prva u nizu planiranih aktivnosti Fondacije „Milica Novković – Izvorno vaspitanje“, koja za cilj ima negovanje, razvoj i nastavak implementacije dela koje je Milica ostavila iza sebe, na radost i korist savremene porodice i škole.
fb-share-icon20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *