Одржана је промоција књиге Милице Новковић „Изворна школа”

fb-share-icon20
У четвртак 23. јуна, у простору Коларчеве народне задужбине, одржана је промоција књиге Милице Новковић „Изворна школа”. Ова постхумно објављена књига представља дело које у потпуности заокружује интелектуалну заоставштину Милице Новковић, у форми трилогије књига „Породични буквар“, „Бит(ка) Љубави“ и „Изворна школа“.
 
Промоција је одржана у форми разговора о књизи, којем је присуствовало више од 50 заинтересованих грађана. Скуп је отворио Драган Новковић, који се испред Фондације „Милица Новковић – Изворно васпитање“, која је издавач ове књиге, обратио публици, након чега су садржај књиге „Изворна школа“, као и садржај и значај укупног дела Милице Новковић окупљенима приближили њени дугогодишњи сарадници: Сандра Рељић (дефектолог), Александра Франко (педагог), Татјана Бабић (професор разредне наставе), Ивица Кузмановић (уредник часописа Благодарје) и Иван Јушковић – Храст (инжењер и оснивач Дружине Храста).
 
У својим обраћањима, говорници су на јасан и сликовит начин присутнима приближили садржај књиге „Изворна школа“, која је писана са циљем да најширој публици укаже на актуелне проблеме савременог школства и породице, као и на конкретне начине решавања тих проблема.
 
Бритким, препознатљивим стилом, Милица бескомпромисно сецира нашу појавност, указујући на узроке проблема којима сви сведочимо и којих смо сви данас дубоко и болно свесни, истовремено нудећи конкретна и ефикасна решења за решавање нагомиланих проблема у којима се данашња школа и породица налазе.
 
Објављивање ове књиге је прва у низу планираних активности Фондације „Милица Новковић – Изворно васпитање“, која за циљ има неговање, развој и наставак имплементације дела које је Милица оставила иза себе, на радост и корист савремене породице и школе.
fb-share-icon20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *